Advies

5 Tips voor het kiezen van de perfecte inrichting voor je nieuwe huis

paar-richt-samenslaapkamer-in-met-meubels

Als je net de sleutel van jouw nieuwe woning in handen hebt gekregen, gefeliciteerd! Dit is een spannende tijd. Soms wordt je overweldigd door de vele beslissingen en de taken die voor je liggen.  Maar als je eenmaal de verhuizers en wat andere belangrijke zaken hebt geregeld, dan is het de hoogste tijd voor het leukste gedeelte: je nieuwe woonplek inrichten!

Het inrichten en stylen van een nieuwe woning geeft je de mogelijkheid om een compleet nieuwe uitstraling te creëren. Eentje die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en perfect voor jou en je gezin is. Houd echter de onderstaande 5 tips in gedachten. Om er zo voor te zorgen dat jouw nieuwe huis een prachtige plek wordt waar jij nog jarenlang met veel plezier zult vertoeven.

Ontdek je ultieme decoratiestijl

Als je eenmaal de gewenste ontwerpstijl voor het interieur van jouw huis hebt bepaald, dan ben je al halverwege! 

  • Een hybride woonstijl van modern en traditioneel past perfect bij bijvoorbeeld de oudere Victoriaanse huisstijlen. Of voor het aankleden van een nieuwbouwhuis. Deze decoratiestijl omvat het gebruik van donker hout, steen, neutrale kleuren en aardse roodtinten met groen als accentkleuren.
  • Een moderne decoratiestijl heeft veelal strakke lijnen. Hout- en aardetinten voegen daarbij een wat vriendelijker gevoel aan al deze strakke rechte lijnen toe. De moderne banken of elementen uit het midden van de 20e eeuw zijn behoorlijk populair. Huizen uit het Art Deco tijdperk en woningen die uit jaren vijftig of erna stammen, werken prima met zo’n een moderne inrichting.
  • Het hedendaagse design is het minimalistische van alle ontwerpstijlen. Deze interieurstijl is perfect wanneer je met kleinere ruimtes werkt en/of jij graag de natuurlijke kenmerken van jouw huis wilt benadrukken. Zoals de aanwezigheid van grote ramen of bijzondere architectonische details. De kleurselectie is meestal tot zwart, wit of grijs beperkt. Dit vergezeld van primaire kleuraccenten, plus accessoires van metaal en glas.

Voer de inrichting per kamer uit

De snelste manier om door een compleet lege woning overweldigd te raken, is door te proberen het hele huis in één keer in te richten. Geef liever de prioriteit aan de kamers die het belangrijkst voor jou zijn. En maak vervolgens kamer voor kamer een inrichtingsplan!

Als er in de nieuwe woning nog bepaalde aanpassingen gedaan moeten worden, dan is de bouwhandel jouw voornaamste partner om dit mogelijk te maken. En als je denkt dat zo’n aanpassing niet voor jouw DIY ervaring geschikt is, huur dan zeker de juiste vakspecialist voor het kluswerk in. Zo zul je grote teleurstellingen voorkomen!

Begin met het grootste meubelstuk

Concentreer je nu op het vinden van het belangrijkste meubelstuk in de kamer. Het grootste stuk in een kamer is meestal het belangrijkste, maar ook het duurste. Begin een eetkamer met de eettafel. En kies voor jouw woonkamer eerst de juiste bank uit. In je slaapkamer is het bed natuurlijk het belangrijkste meubelstuk.

Verf is jouw beste vriend!

Eén van de makkelijkste en goedkoopste manieren om een leeg canvas zoals jouw nieuwe woning te transformeren, is door het te schilderen! Schilder elke kamer opnieuw in een kleur naar keuze. Ga daarbij ook niet altijd voor een veilige oplossing. Maar kies eens voor een levendige, gedurfde of volle kleur.

Zelfs een neutrale maar fantastische bruine mokka tint of een mooie lichtgrijze kleur kan veel meer indruk maken dan het standaard wit. En het allerbeste van dit alles is, dat als je het niet meer leuk vindt, je het altijd weer opnieuw kunt schilderen!

Voeg later nieuwe ideeën toe

Jouw nieuwe huis inrichten is een marathon, dus geen sprint. Naarmate je meer tijd in jouw nieuwe woning doorbrengt, leer je deze ook beter kennen. Misschien krijg je na er een paar maanden te hebben gewoond, nieuwe ideeën over hoe je wilt dat een kamer eruit ziet en functioneert. Haast je daarom niet om alles in één keer gedaan te krijgen!

Nu je weet hoe eenvoudig jij jouw nieuwe woning geheel opnieuw kunt inrichten, zal je nieuwe huis er absoluut perfect uit gaan zien!

 

Je houd misschien ook van..