Slapen

Hoe style je een slaapkamer met houten meubels

slaapkamer-met-steigerhouten-bed-ingericht

Het kiezen voor hoge kwaliteit houten meubels kan de juiste meubelkeuze voor in jouw slaapkamer zijn. Duurzaam en esthetisch bevredigend zal de impact van de warmte en het comfort van dit soort meubels zijn. De schoonheid en de voordelen van het gebruik van hout zal je immers nooit in de steek laten.

Want naast een luxe uitstraling biedt het je nog veel meer. Afhankelijk van wat voor houtsoort je kiest, zal het nog vele jaren zijn doel dienen. De kleur van de houtsoort is daarbij natuurlijk ook bepalend voor wat voor uitstraling het zal leveren. Hieronder vind je nog wat meer belangrijke informatie over hoe jij de slaapkamer met houten meubels kunt stylen.

Veel hout en wit in de slaapkamer

Als je aan een palet van hout en wit denkt, dan denk je misschien eerder aan een strakke keuken, of wellicht een moderne serre. Maar deze behoorlijk neutrale en serene combinatie kan ook een winnende combinatie voor in de slaapkamer zijn. Witte tinten voegen immers een schoon en rustig gevoel aan een kamer toe. Terwijl de warme tinten en organische texturen van hout diepte en visuele interesse creëren. Dit vooral tegen een witte achtergrond.

Zo’n slaapkamer met hout- en wittinten hoeft ook echt niet helemaal zonder andere kleuren vergezeld te gaan. Je kunt er simpel neutrale tinten zoals beige en grijs aan toevoegen. Of als je dat wilt subtiele hints van enkele kleurrijke tinten. En je kunt ook zeker niet de fout ingaan door jouw houten en witte slaapkamer met planten en bloemen te decoreren.

Creëer een dramatisch contrast, of niet

Ondanks dat het een fris gevoel schenkt, kunnen donkerhouten meubels in een volledig witte kamer niet altijd op hun plaats zijn. In plaats van te proberen deze donkere meubels met lichte en luchtige kleuren in evenwicht te brengen. Zou je ook een palet van verzadigde verfkleuren kunnen omarmen.

Je zou bijvoorbeeld donkere kersenhouten meubels in een slaapkamer kunnen plaatsen. En deze met antraciet grijze muren vergezellen, om zo een gezellige, coconachtige ruimte te creëren. Voeg daar dan wat wit getinte accessoires aan toe om een sobere look te voorkomen. Want onthoud altijd goed dat het inrichten van een slaapkamer met donkerhouten meubels een zorgvuldige decoratiemix vereist. Vooral bij de echt donkere houttinten, zoals kersen of walnoot, kan het gebruik van te veel hout de ruimte een zware, overvolle uitstraling geven.

De meest effectieve manier om donker hout in jouw slaapkamer te gebruiken, is door de 80-20 regel toe te passen. Waarbij 80% van de visuele compositie donker hout bevat en de resterende 20% uit lichte tinten bestaat (of omgekeerd) om zo een aangenaam contrast creëren.

Mix steigerhouten meubels met andere tinten

Als je niet zeker weet welke kleurtinten je met houten meubels moet combineren, dan zijn andere houttinten over het algemeen een veilige gok. Houtafwerkingen hebben vaak ondertonen die geel, oranje, rood, blauwgrijs of donkerbruin lijken. Decoreer eventueel de bijzondere steigerhouten meubels van Livengo door extra accent stukken met een vergelijkbare ondertoon te kiezen. Zelfs als de afwerking daarvan iets donkerder is. Combineer dit dan met neutrale verfkleuren en andere natuurlijke materialen.

Het lichtgetinte steigerhout werkt zonder meer goed in slaapkamers. Want deze lichte afwerking zorgt voor een rustgevende ruimte en een gevoel van rust. Wees je daarnaast bewust van jouw omgeving bij het combineren van lichtere houtsoorten met bijvoorbeeld marineblauw. Dit zal al vlot een nautisch effect opleveren. Of wat dacht je van de combinatie met donkergroen?

Gebruik kleurrijke accessoires om zo wat meer je persoonlijkheid te spiegelen bij het decoreren met steigerhouten meubels. Kies bijvoorbeeld voor gedurfd beddengoed. Of ga voor unieke kunst aan de muur in jouw slaapkamer. Maar kijk uiteraard wel goed naar de ondertoon van het hout om de correcte kleur beslissingen te nemen.

Meubels van elke houtsoort zijn tijdloos. Hoewel de stijlen van decennium tot decennium kunnen veranderen, zal de essentie van houten meubels altijd hetzelfde blijven. Dat geldt dus ook in je slaapkamer!

Je houd misschien ook van..