Wonen

Wat zijn design meubels

lachende-man-die-relaxt-in-een-design-stoel

Meubeldesign is een specialisme waar functie en mode samenkomen. Veel interieurontwerpers zijn dan ook van mening dat design meubels één van de belangrijkste aspecten van de binnenruimte zijn. Deze meubels voegen immers niet alleen functie en functionaliteit aan een ruimte toe maar ze voegen ook stijl en persoonlijkheid toe.

Design meubels zijn meubels die door een persoon of een bedrijf zijn ontworpen om zo zeer modieus en eigentijds van stijl te zijn. Het is vaak uniek en het wordt veelal van de beste materialen gemaakt. Deze design meubels zijn erg stijlvol, maar zijn in de meeste gevallen duurder dan de in massa geproduceerde meubels.

Oncomfortabel en duur?

Sommige mensen hebben de indruk dat design meubels behoorlijk oncomfortabel en duur zijn. Maar dit is echt niet altijd het geval. Oké, sommige klassieke stukken zijn inderdaad ongemakkelijk en erg duur. Maar veel designs zijn met zowel comfort als stijl in het achterhoofd ontworpen. En de meeste exemplaren zijn daarbij redelijk geprijsd, met een prijs die net boven hun hedendaagse tegenhangers zit.

Al deze design meubels hebben bovendien een direct effect op de in massa geproduceerde meubelen. Dit omdat deze unieke stijlen van invloed zijn op wat consumenten in hun meubelontwerpen terug willen zien. Het is dus heel gewoon voor moderne ontwerpers om unieke meubelontwerpen te creëren. Die populair genoeg worden om hun hedendaagse tegenhangers te beïnvloeden.

Waarde

Het is gemakkelijk om design meubels als duur en elitair af te doen. Maar iconische design meubels kopen is om vele redenen een prima investering. De waarde van deze meubels is in feite zelfs één van de grootste voordelen ervan. Want zelfs tweedehands leveren veel van dit soort design meubels veel geld op.

Duurzaam

En weet daarnaast dat als dit soort meubels een aanzienlijk prijskaartje hebben, dit meestal ook aangeeft dat er materialen van een hogere kwaliteit zijn gebruikt. En dat ze volgens hogere normen zijn gemaakt. Dit resulteert in een kwaliteit die jarenlang meegaat. Zelfs bij intensief gebruik zijn deze luxe meubelen beter tegen slijtage bestand.

Tijdloos

Een ander voordeel van het kopen van high-end design meubelen is dat het een tijdloze charme heeft. Deze uitzonderlijke kwaliteit meubels gaan jaren van trends en stijlen mee. Het resultaat is dat jij zo een meubelstuk krijgt met veelal een tijdloos ontwerp die de tand des tijds zal doorstaan. Het hebben van de juiste meubels in jouw woning geeft het een unieke stijl en aantrekkingskracht. Het zal je huis een stijlvollere uitstraling geven en indruk maken op de personen die er op bezoek komen.

Stijl en persoonlijkheid

Stijlvolle en welgestelde consumenten zijn zich volop bewust van de waarde van het kopen van kwaliteit. Juist daarom gaan ze over op de moderne stijl van luxe design meubels. Omdat ze deze dan aan hun stijl en persoonlijkheid kunnen aanpassen. En de hoogwaardige materialen en vakmanschap die hierbij gebruikt wordt, zorgen ervoor dat jouw unieke meubels nog jarenlang meegaan.

Investeer dus ook in design meubels en geniet zo van de vele voordelen van deze aangename luxe. Sterker nog, als jij het geld ervoor hebt, dan is het logisch dat je design meubels voor jouw huis kiest!

Je houd misschien ook van..