Slapen

Met welke meubels kun je het beste jouw slaapkamer inrichten

mooi-ingerichte-slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in jouw huis en moet absoluut met speciale zorg ontworpen worden. Want alleen hier vind je immers pure ontspanning en een noodzakelijke regeneratie voor jouw lichaam, geest en ziel. We hebben hier de belangrijkste tips om jouw slaapkamer in te richten op een rijtje gezet. Om er zo voor te zorgen dat jouw slaapkamer ook een oase van rust en ontspanning wordt.

Het bed

Het bed is onbetwistbaar het dominantste meubelstuk in jouw slaapkamer. Door het juiste model naar jouw persoonlijke smaak te selecteren, wordt dan dus ook automatisch het karakter van de rest van de slaapkamer inrichting bepaald.

Je zou voor een zo discreet mogelijk model in een klassiek elegant design kunnen kiezen. Een ontwerp  dat je dan met zowel creatieve kleuraccenten en allerlei vormen kasten, accessoires, decoratie en kussens kunt aanvullen. Als alternatief kun je uiteraard ook voor een opvallend bed gaan. En dit vervolgens met meubels vergezellen die subtiele kleuren en designs hebben.

Het slaapkamer ontwerp is vooral behoorlijk harmonieus als jij jouw meubels en accessoires binnen één kleurenfamilie houdt. De verschillende effecten van kleuren zijn wetenschappelijk bewezen. Dus kies jouw kleuren zorgvuldig om zo de beste plaats voor rust en ontspanning te creëren.

De kledingkast

Bij het zoeken naar de juiste kledingkast en bijbehorende opbergruimte rijst altijd de fundamentele vraag of een vrijstaand meubel of een praktisch inbouwsysteem de betere keuze is. De keuze hiervan is simpel te bepalen. In de kleinere slaapkamers zijn ingebouwde kasten zinvoller, terwijl in de grotere kamers een vrijstaande kleerkast effectiever is.

Dressoirs, commodes en nachtkastjes

Net als jij hebben je kleding en accessoires een fijne plek nodig om te rusten. Er zijn naast de kledingkast nog genoeg andere bestemmingen om dan aan te denken. De keuzes daarvan hangen allemaal af van hoeveel ruimte je in jouw slaapkamer hebt. En hoeveel ruimte je nodig hebt om alles op te bergen.

  • Dressoirs. Dit zijn veelal lage en brede ladekasten die ongelooflijk veelzijdig zijn. Je kunt er diverse decoratieve items op zetten of er een spiegel aan toevoegen om jouw ​​ijdelheid te koesteren. Dat is handig voor als je geen ruimte voor een kaptafel hebt.
  • Commodes. Deze meubelstukken zijn doorgaans wat langer en slanker dan dressoirs. Commodes zijn in diverse ontwerpen verkrijgbaar. Van schuifdeurkasten tot kasten met (open) planken. Ze worden vaak als een alternatief voor nachtkastjes gebruikt.
  • Nachtkastjes. Deze meubels zijn natuurlijk direct vanuit je bed toegankelijk. Nachtkastjes zouden op dezelfde hoogte als je matras moeten zitten. Kies voor een optie die breed genoeg is om hier al je nacht benodigdheden op te plaatsen. Zoals jouw telefoon, leeslamp en waterfles.

Andere meubels voor je slaapkamer

  • Slaapkamerstoelen. Comfortabele stoelen kunnen jouw kamer van een eenvoudige slaapruimte tot een relaxte luxe suite transformeren. Ze bieden een knusse plek om tv te kijken of te lezen.
  • Slaapkamer bank of ottoman. Of overweeg eventueel een bank. Je zou wellicht een kleine bank aan het einde van jouw bed kunnen plaatsen. Kies in dit geval voor een nette afwerking en voor een ontwerp dat niet breder dan het bed is. Je kunt hier simpel op plaatsnemen, je schoenen aandoen of jouw smartphone checken. Of aan het begin of het einde van de dag aangenaam op relaxen. Je kunt zelfs speciale ontwerpen vinden waarin je extra kussens, plaids en andere benodigdheden kunt opbergen.
  • Bureau. Of je nu een mini-kantoorruimte in jouw slaapkamer nodig hebt, of graag een unieke bestemming voor jouw inspiratie wilt. Een bureau in je slaapkamer kan als een perfecte plek voor meer productiviteit en creativiteit fungeren.

Een stijlvol en doordacht slaapkamer ontwerp met hoogwaardige meubels vormt zonder twijfel de basis van jouw persoonlijke toevluchtsoord thuis. Om zo een plek thuis te hebben om te rusten en je zo comfortabel mogelijk te voelen.

Je houd misschien ook van..